Vegetarische Cornish pasteitjes

    Vegetarische Cornish pasteitjes

    1keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een vleesloze variant op de klassieke favoriet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 recept voor volkoren pasteideeg (of gekocht)
    • 60 gr boter
    • 1 ui, in dunne schijfjes
    • 1 wortel, in dunne plakjes
    • 1 koolraap, geschild en in blokjes
    • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes
    • 125 gr champignons, fijngesneden
    • 2 eetlepels water
    • 1 theelepel Marmite
    • 60 ml melk
    • 1 ei
    • 125 gr geraspte Cheddar
    • zout en peper naar smaak
    • 1 ei, geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven vooverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Het deeg in 4 gelijke porties verdelen en elke portie in een vierkant uitrollen. Apart zetten om te laten rusten.
    3. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten. Ui toevoegen en laten sauteren tot ze doorzichtig en bruin beginnen te worden (ong. 5 minuten). Wortel, knolraap, aardappel, champignons en water toevoegen. Vuur laag zetten en onder regelmatig roeren in een gesloten pan nog 10 minuten laten sudderen.
    4. In een kommetje de Marmite in melk oplossen. 1 ei erdoor kloppen. Het mengsel door de gekookte groenten roeren en blijven roeren tot de saus indikt. Kaas toevoegen en zout en peper naar smaak. Apart zetten en laten afkoelen.
    5. 1/4 van de vulling op een helft van de stukjes deeg leggen. Het deeg diagonaal opvouwen en de randjes dichtdrukken. De bovenkanten insmeren met geklopt ei.
    6. Verdeel de pasteitjes over een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren