Hartige courgette-gehakttaart uit Ellen's keuken

    Hartige courgette-gehakttaart uit Ellen's keuken

    2keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik had nog bladerdeeg in de koelkast liggen de bedoeling was om appelflappen te bakken met kerstmis, maar dat ging niet door. Ik had nog 2 courgettes over en gehakt in huis. Daar heb ik deze hartige taart mee gemaakt, zomaar een experiment.

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rol koelvers bladerdeeg
    • 2 courgette in plakjes
    • 1 rode ui grof gesneden
    • 2 sjalotjes grof gesneden
    • 1 grote ui grof gesneden
    • 500 gram rundergehakt
    • 25 gram pijnboompitten geroosterd
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 snufje zout
    • 1 peer naar smaak
    • 2 grote eieren
    • 1/2 doosje champignons
    • 1 teentje knoflook fijngesneden
    • 3 eetlepels paneermeel
    • 3 eetlepels paprikapoeder
    • 1 bakblik of ovenschaal van 20x25 cm
    • 1 hapjespan of wok

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Oven voorverwarmen volgens aanwijzing op de verpakking ( 200-220 gradenC) Leg het bladerdeeg 10 min voor je gaat beginnen uit de koelkast.
    2. Rooster de pijnboompitten in een droge hapjespan. Snijd de courgetteplakjes in staafjes van ca 11/2 cm.
    3. Pel de ui, sjalot en rode uien snijd ze in stukken (grof). Snipper de knoflook.Snijd de champignon in kwarten.
    4. Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak het gehakt rul. Bak de champignons even mee. Maak op smaak met peper en zout.
    5. Neem een rechthoekig bakblik en vet deze in met wat olijfolie. Rol het bladerdeeg wat verder uit en bekleed hiermee het bakblik. Laat resterend bladerdeeg overhangen niet afsnijden.
    6. Bestrooi de bodem van de taart met paneermeel en verspeid het gehakt-champignonmengsel hierover.
    7. bak nu de uien, sjalot en knoflook glazig en maak op smaak met de helft van de paprikapoeder en peper uit de molen.
    8. Verspreid de uien over het gehakt mengsel. Bak nu de courgette mooi licht bruin en maak op smaak met de rest van het paprikapoeder en wat zout en peper(naar smaak) meng de pijnboompitten erdoor.
    9. Verspeid de courgettes over de uienlaag. Klop de eieren, houd 1 eetlepel apart en giet de rest over de taart uit. schud het bakblik een beetje zodat het ei ook naar beneden loopt.
    10. Vouw de overhangende randen blader deeg terug over de taart en druk de randen goed aan. bestrijk de bovenkant van de taart met het bewaarde ei.
    11. Plaats de taart in het midden van de voorverwarmde oven voor 20-30 minuten. Controleer halverwege of de taart niet te donker wordt. In dat geval de taart afdekken met aluminiumfolie.
    12. Controleer of het bladerdeeg gaar is en neem de taart uit de oven. Meteen serveren.

    Serveersuggestie

    Lekker met een frisse gemengde salade van rucola met cherrytomaten en gesnipperde sjalot met een frisse dressing van citroensap met rode wijnazijn gesneden zongedroogde tomaten en olijfolie.

    Andere ingrediënten

    Gebruik sojagehakt in plaats van rundergehakt zo krijg je een lekker vegetarische taart.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren