Chorizo in rode port

    Chorizo in rode port

    8keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk tapasgerecht, erg simpel.

    Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 Chorizoworst
    • 3 dl Rode port
    • 1 Laurierblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwijder het vel van de worst.
    2. Prik de worst rondom in met een vork, wees niet bang, de worst valt niet uit elkaar.
    3. Schenk de port in een niet al te grote koekenpan welke je met een deksel kan afsluiten, voeg de worst en het laurierblad toe.
    4. Dek de pan af en verhit de pan langzaam laat de worst 10 a 15 minuten pruttelen, halverwege wel even omdraaien.
    5. Haal de worst uit het vocht, snijdt in (halve) plakjes en roer opnieuw door het de jus. Verdeel over individuele schaaltjes en serveer warm.

    Tip

    Pas op bij het verwijderen van het deksel! Door ophopen van de alcohol-dampen bestaat er een groot risico op vlam in de pan! In dat geval het deksel er weer opleggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren