Sinaasappel gazpacho

    Sinaasappel gazpacho

    6keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Met dit kleine maar zeer bijzondere soepje verras je iedereen!

    Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 cl smaakneutrale olie (bijv. druivepit)
    • 1 teentje knoflook
    • 2 eieren
    • 2 sinaasappels
    • snufje zout
    • scheutje azijn
    • enkele ijsblokjes
    • beetje gescheurde peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook één van de twee eieren tot deze hard is. Laat afkoelen.
    2. Pel het ei, verwijder het eigeel en hak het wit heel fijn.
    3. Pers de knoflook, hak de peper ragfijn verwijder eerst de zaalijsten en zaadjes.
    4. Doe het andere ei in een kom en vermeng deze met het geperste teentje knoflook de fijngehakte peper, zout en azijn. Houdt wat peper achter voor de garnering.
    5. Schenk nu druppelgewijs de olie en het sap van de sinaasappels toe. Blijf hierbij constant kloppen. Voeg de ijsblokjes toe en plaats tot gebruik in de koelkast.
    6. Serveer deze tapas in kleine amuseglaasjes. Proef de gazpacho. Voeg eventueel naar smaak wat zout toe. Mocht de gazpacho te dik zijn, laats er dan nog wat ijsblokjes in smelten.
    7. Doe de Gazpacho over in de glaasjes en gaarneer met het eiwit, wat rode peper en fijngesneden peterselie. Deze Gazpacho dient zeer koud geserveerd te worden!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren