Tagliatelle met asperges en spek

    (4)
    27 minuten

    Een heerlijk en eenvoudig pastagerecht van verse tagliatelle met aspergepunten, spek en een roomsausje.


    91 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gram aspergepunten
    • 300 gr verse tagliatelle
    • 1 eetlepel olie
    • 100 gr spek, klein gesneden
    • 2 sjalotten, fijngesneden
    • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
    • 125 ml slagroom
    • parmezaanse kaas (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Kook de aspergepunten in ruim (licht gezouten) kokend water beetgaar in ongeveer 2 minuten. Spoel ze met koud water af.
    2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    3. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak hierin de knoflook, spek en sjalotjes knapperig en lichtbruin.
    4. Meng de slagroom erdoor en breng aan de kook.
    5. Meng de afgegoten pasta en de aspergepunten door het roommengsel en warm nog even door.
    6. Serveer eventueel met een handje parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Beoordelingen in het Nederlands (4)

    IngedeBusser
    4

    super makkelijk om te maken !!!! ik heb de spekjes vervangen door zwarte woud ham een aanrader!!!! greetz  -  13 mei 2014

    Lisa
    van
    2

    Heerlijk!! En makkelijk om te maken. Ik heb de spekjes apart gebakken en laten uitlekken op keukenpapier. Zo is het minder vet.  -  25 jan 2012

    van
    0

    Erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar  -  02 mei 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren