Erwtensoep met diepvrieserwten

    Erwtensoep met diepvrieserwten

    1keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle, makkelijke en gezonde erwtensoep. Voor een extra bite kun je een rookworst toevoegen.

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter bouillon (rund-, kip of groente, naar keuze)
    • 6 wortels uit een bosje
    • 3 stengels bleekselderij
    • 600 gr dieprvrieserwten
    • 2 aardappels
    • 1 kleine ui
    • peper en zout naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie om te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Schil, was en snijd alle groenten in kleine stukjes. Verhit vervolgens een koekenpan met wat olijfolie en bak de ui, wortel, bleekselderij en aardappel. Zodra de pan heet is, laat je de groenten ongeveer een half uur sudderen op laag vuur, zodat ze zacht worden.
    2. Voeg vervolgens de bouillon en de diepvrieserwten toe. Breng aan de kook en laat vervolgens 10 minuten zachtjes koken, zodat de erwten ook zacht worden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
    3. Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte. Eventueel pureer je slechts de helft en meng je deze met de andere.
    4. Als je een rookworst wilt toevoegen, kun je deze het beste verwarmen in een pan water en vervolgens warm en in plakjes gesneden aan de gepureerde soep toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren