Gegratineerde uiensoep

    Gegratineerde uiensoep

    6keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere hartverwarmende uiensoep, zet hem op het laatst nog even een paar minuten in de oven om de kaas lekker te laten smelten!

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 grote uien, in dunne ringen gesneden
    • 750 ml runderbouillon
    • 100 ml rode wijn
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 4 grote plakken kaas naar keus, liefst met de kaasschaaf gesneden
    • 4 beschuiten
    • zout en peper naar smaak
    • beetje boter of olijfolie om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de boter of olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de dun gesneden uien ringen. Laat de uien een half uur op laag vuur met de deksel op de pan zweten. Roer vaak zodat de uien niet gaan plakken en niet bruin worden.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op 260 graden Celcius.
    3. Na een half uur voeg je de bouillon en de wijn toe. Breng even aan de kook.
    4. Schep de soep nu in een ovenschaal of in kleine ovenvaste soepkommen. Roer er de geraspte kaas doorheen. Voeg dan wat zout en peper naar smaak toe. Nu leg je de beschuit er bovenop met daarop een plak kaas.
    5. Zet de kommen of ovenschaal 8 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren