Tomaten-groente soep

    Tomaten-groente soep

    6keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn 2-jarige peuter is dol op soep en op deze manier probeer ik hem zoveel mogelijk groenten te laten eten. Ook mijn man vond hem heerlijk, dus ook geschikt voor een volwassen lunchgerecht of voorgerecht!

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter bouillon (runder-, kip- of groente)
    • 1 blik (400 gr) tomaten in blikjes (inclusief vocht)
    • 4 wortels
    • 4 stengels bleekselderij
    • 4 champignons
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • scheutje melk of room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snijd de wortel, champignons en bleekselderij in zo dun mogelijke plakjes.
    2. Breng de bouillon aan de kook, voeg alle overige ingrediënten toe en breng aan de kook. (NB: laat het teentje knoflook in zijn geheel meekoken en vis dit er op het laatst uit).
    3. Laat de soep een half uur zachtjes koken totdat de wortel en bleekselderij zacht geworden zijn. Haal het teentje knoflook eruit en pureer de soep met een staafmixer.
    4. Doe de soep weer terug in de pan, laat nog even zachtjes koken, voeg zout en peper naar smaak toe. Doe er eventueel nog wat meer Italiaanse kruiden door indien gewenst, en voeg een scheutje room of melk toe. Goed roeren en eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren