Geroerbakte wilde spinazie met Thaise vissaus (of sojasaus)

    Geroerbakte wilde spinazie met Thaise vissaus (of sojasaus)

    10keer bewaard
    18min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijk en eenvoudig te bereiden gerecht dat snel klaar is. Dit gerecht is het resultaat van experimenten uit eigen keuken. De vissaus geeft het gerecht "umami" (de door japanners benoemde 5e basissmaak). Strenge vegetariërs kunnen de vissaus vervangen door lichte sojasaus. Dit gerecht past zowel in Europese als in Aziatische menu's. De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video gepubliceerd op mijn Youtube-kanaal "koken met Dorus".

    kokenmetdorus Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 450 gram wilde spinazie (of gewone spinazie)
    • 2 tenen knoflook
    • 1/4 ui
    • 1,5 eetlepel thaise vissaus (of lichte sojasaus / light soy sauce)
    • 1 eetlepel citroensap of limoensap
    • 1/2 theelepel suiker
    • 2 eetlepels olijfolie
    • naar smaak zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:18min 

    1. Verwijder bij de wilde spinazie eerst de wortels en was de bladeren enkele malen tot er geen vuil meer af komt (ongeveer 3 keer) (VOORBEREIDING)
    2. Snipper ui en knoflook (VOORBEREIDING)
    3. Meng de roerbaksaus: vissaus , citroensap en suiker (VOORBEREIDING)
    4. Fruit ui en knoflook in de olie gedurende enkele minuten tot ze gaar zijn (let op dat ze niet verbranden)
    5. Voeg de spinazie toe en roerbak ongeveer 2 minuten totdat deze geslonken is
    6. Voeg de roerbaksaus toe en peper naar smaak. Meng dit goed met de groenten.
    7. Giet af in een vergiet en serveer de groenten in een leuke schaal.

    Serveersuggestie

    Kan als bijgerecht worden geserveerd bij Europese en Aziatische gerechten. Ik eet het regelmatig met gebakken vis en aardappelpuree.

    Bekijk dit op mijn blog

    Videolink naar dit recept

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren