Pasta met kip en asperges

    Pasta met kip en asperges

    14keer bewaard
    27min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Tagliatelle met asperges en kip, lekker romig gemaakt met slagroom. Snel te maken en de smaak is puur en niet te zwaar!

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 400 gr groene asperges
    • 250 gr verse tagliatelle, uit het koelvak
    • 1 eetlepel olie
    • 2 sjalotten, fijngesneden
    • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
    • 1 grote kipfilet, in kleine blokjes
    • kipkruiden
    • 125 ml slagroom
    • peper, zout
    • handje parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Breek de (harde) onderkanten van de asperges af (ongeveer 1 1/2 cm). Was de asperges en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Kook de asperges in ruim (licht gezouten) kokend water beetgaar in ongeveer 4 minuten. Spoel ze met koud water af.
    2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    3. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak hierin eerst de knoflook en sjalotjes even aan. Voeg de kipfilet toe en breng op smaak met kipkruiden. Bak door tot de kip bijna gaar is.
    4. Meng de slagroom erdoor en breng aan de kook. Voeg dan de afgegoten tagliatelle en de asperges erdoor, breng op smaak met zout en peper en warm nog 2 minuten door.
    5. Bestrooi met een handje parmezaanse kaas en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Dit maak ik regelmatig! Makkelijk en lekker! In plaats van de asperges, gebruik ik ook wel eens broccoli. - 15 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren