Echte Indonesische nasi goreng

    Echte Indonesische nasi goreng

    5keer bewaard
    45min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke nasi goreng met garnalen en varkensvlees. Trassie (b.v. conimex) is garnalenpasta en kun je bij een toko vinden of in een goed gesorteerde supermarkt.

    Arine Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eieren
    • zout en peper
    • olie om in te bakken
    • 250 gr ongekookte garnalen
    • 500 gr varkensvlees
    • 2 middelgrote uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 1/2 theelepel trassie
    • 600 gr gekookte en afgekoelde witte rijst
    • 6 lenteuitjes, fijngesneden
    • 2 eetlepels ketjap
    • gebakken uitjes (bv van conimex of go-tan)
    • 1 komkommer, in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Klop de eieren schuimig met wat peper en zout naar smaak. verhit een koekenpan met wat olie en bak van het eimengsel twee omeletten. Laat afkoelen, rol op en snijd er dunne reepjes van. Zet apart.
    2. Pel de garnalen en verwijder darmkanaaltjes. Snij varkensvlees in dunne reepjes of blokjes.
    3. Snij de uien grof en doe de uien dan samen met de knoflook en trassie in een keukenmachine. Pureer tot een pasta.
    4. Verhit drie eetlepels olie in een wok en bak hierin de kruidenpasta aan. Als het begint te geuren voeg je varkensvlees en garnalen toe. Roerbak tot het vlees en de garnalen gaar zijn.
    5. Voeg nog eens twee eetlepels olie toe en voeg de gekookte, afgekoelde rijst en de lenteui toe. Roer goed om en laat heet worden. Besprenkel met ketjap en verdeel dit goed door de nasi.
    6. Serveer de rijst gegarneerd met reepjes omelet, gebakken uitjes en komkommer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    2

    TIP: Voor de echte nasi goreng moet ook wat sambel toegevoegd worden. Dit meefruiten met de bumbu van ui/knofllok. Ook kan wat laos- en ketumbar poeder worden toegevoegd en wat vetsjin of ajinomoto (hetzelfde). Gebruim trassie uit de toko uit Maleisie/Indonesie; niet van Conimex of andere nederlandse merken. - 04 feb 2012

    van
    1

    Wat ik er ook nog in mis is kemeribonen pasta , petehbonen , selderie, wat ik er ook nog in doe is (ik begin ermee) uitgebakken magere spekblokjes. echt proberen - 11 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren