Pindasaus

    Pindasaus

    13keer bewaard
    20min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze Indonesische pindasaus is mild van smaak en makkelijk te maken. Je kunt zowel gladde pindakaas als pindakaas met stukjes noot gebruiken. Trassie is optioneel.

    Arine Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eetlepels pindakaas
    • 240 ml water
    • 3/4 theelepel knoflookzout (of snufje zout met snufje knoflookpoeder)
    • 2 theelepels palmsuiker (of eventueel gewone suiker)
    • 2 eetlepels ketjap
    • citroensap, naar smaak
    • 1/2 theelepel trassie of ansjovis essence, optioneel
    • kokosmelk of water om te verdunnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Roer de pindakaas en water in een sauspan op laag vuur tot het gemengd is en verhit. Haal van het vuur en roer de rest van de ingrediënten erdoor. Verdun eventueel met kokosmelk of water tot de gewenste consistentie. Voeg eventueel naar smaak meer zout, ketjap of citroensap toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Lisa
    van
    1

    Lekker recept! - 15 aug 2014

    agnieta
    van
    0

    - 18 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren