Chocolade cake met vloeibaar hart

    Chocolade cake met vloeibaar hart

    62keer bewaard
    22min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke chocolade cakejes met een bizar lekker vloeibare chocolade hart!! Super snel op tafel!!

    rilana Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 2 eidooiers
    • 2 eieren
    • 100 gr suiker
    • 110 gr boter
    • 100 gr pure chocolade
    • 50 gr bloem
    • staafmixer
    • muffinvorm ( silliconen )

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2min afkoelen  ›  Klaar in:22min 

    1. Meng de suiker, de eieren (hele eieren en eidooiers) en bloem met de staafmixer op stand 1 totdat het een gladde massa is (zo'n 5 min)
    2. Smelt de pure chocolade met de boter, blijf roeren met een lepel. En meng het met de massa, terwijl je met je andere hand blijft mixen in de ei-massa. Vervolgens blijf je nog zo'n 5 min mixen op stand 1.
    3. Giet alles in de cakevormpjes en bak het in een voorverwarmde oven op 190 graden Celcius gedurende 8 - 10 minuten.
    4. Let goed op want het gaat snel verkeerd. Wanneer ze snel rijzen, zet de oven dan op zo'n 180 - 175 graden. Niet korter in de oven zetten.
    5. Het hart van de cakjes is erg vloeibaar (en dus ook erg heet!!!! ), wees voorzichtig met ze uit de vormpjes halen. Laat zo'n 2 min staan in de vorm en dan wip je ze dr zo uit met je hand eronder. Ook koud erg lekker, het vloeibare hart is dan creme geworden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    CandyReygaerts
    9

    echt zot lekker cake - 19 jan 2014

    rilana
    van
    8

    - 25 jan 2012

    AnnekevanderDoes
    5

    Gaat wel, het is niet echt een chocoladecakje - 27 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren