Kruidenbrood

    Kruidenbrood

    28keer bewaard
    1uur32min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Lekker brood gevuld met kruiden.

    BonnieIzzy Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 2/3e pakje kruidenboter (kan je ook zelf maken)
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 theelepels rozemarijn
    • 500 gram broodmix
    • 300 ml water (of zoveel als op de verpakking staat aangegeven)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 40min rijzen  ›  Klaar in:1uur32min 

    1. Doe de broodmix in een kom (je kunt ook zelf brood maken sla stap 1,2,3,4 over)
    2. Voeg het water toe.
    3. Kneed het door elkaar.
    4. Laat het deeg 3 kwartier rijzen in de bak met een natte theedoek of vershoudfolie eroverheen.
    5. Laat de oven voorverwarmen op zo'n 220 graden C.
    6. Pers de knoflook fijn en doe het in een bakje.
    7. Voeg nu de kruidenboter toe en prak het door elkaar.
    8. Voeg de rozemarijn toe.
    9. Als het brood klaar is met rijzen rol je het uit.
    10. Smeer het mengsel van de knoflook, kruidenboter en de rozemarijn uit over het deeg.
    11. Rol het deeg op en vouw de uiteinden naar binnen. Je kunt eventueel nog wat olijfolie over het brood smeren.
    12. Leg het brood nu op een bakplaat of in een ovenschaal in de oven.
    13. Bak het brood 25 tot 30 min in de voorverwarmde oven.
    14. En smullen maar!

    Tip

    Als je wilt weten of je brood klaar is kan je er op kloppen. Klinkt het hol, dan is hij klaar, anders moet je hem nog even in de oven laten staan ;D

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren