Sint jacobs vrucht met truffelroom

    Sint jacobs vrucht met truffelroom

    3keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Bij dit gerecht kan je zelf naar smaak nog van alles bij voegen, bv: citroen, garnaaltjes.

    stefanie86 West-Vlaanderen, België

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 8 sint jacobs vruchten (coquilles)
    • paar druppels truffelolie
    • 250ml room
    • bosje bieslook
    • naar smaak peper en zout
    • 1 dessertlepel vetstof (boter of olie)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de sint jacobs vruchten schoon, en dep ze nadien droog.
    2. Bak de sint jacobs vruchten kort aan in de vetstof in een kleefpan (zo heb je meer smaak dan in een anti kleefpan).
    3. Haal de sint jacobs vruchten uit de pan, hou je vetstof in de pan en zet die terug op het vuur.
    4. Doe bij je vetstof de room en wat truffelolie.
    5. Laat alles wat inkoken en breng dan op smaak met peper en zout (voor de liefhebbers kan je er ook wat citroen bij doen).
    6. Leg de sint jacobs vrucht op een bord en overgiet met een goeie scheut van de room, werk af met wat gesnipperde bieslook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren