Koude schotel

Heerlijke koude schotel oftewel huzarensalade... als basisonderdeel van 'n buffet. Vandaag geleerd van iemand die ik ken...mocht meehelpen.

jolleke76 Limburg, Nederland

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 5 kg aardappelen
  • 500 gr soepvlees of varkenspoulet (gaargekookt)
  • 2 kleine potten zilveruitjes
  • 2 kleine potten augurkjes
  • 3 kleine uien
  • 1 snufje zout & Peper
  • 2 á 3 potten mayonaise

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur 

  1. Schil de aardappels, spoel ze af en zet met zout en water op.
  2. In 20 á 25 minuten gaar koken.
  3. Laten afkoelen.
  4. Zilveruitjes doormidden snijden, augurkjes fijnsnijden, niet te fijn maar ook niet te grof.
  5. De afgekoelde aardappelen in blokjes snijden.
  6. De uien pellen en fijn snijden.
  7. Het vlees in kleine blokjes snijden.
  8. De blokjes aardappel, fijngesneden uitjes, uien, augurkjes en 't vlees voorzichtig door elkaar scheppen.
  9. Voldoende mayonaise en wat zout en peper erdoorheen mengen.
  10. Zorg dat de mayonaise er goed doorheen gemengd is.

Tip

Voor 'n goedkope variatie , kun je 't vlees vervangen door 'n blik boterhamworst. Ook kun je eventueel , blik of pot uitgelekte wortelen en erwten toevoegen.

Tip

Serveren met asperges opgerold in gekookte ham , gevulde eieren , tomaatjes gevuld met garnalen of zalmsalade , ananas , cocktailworstjes en wat blaadjes sla.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Nederland
Nederland (432)
Salades
Salades (841)
Feestdagen
Feestdagen (1241)