Koude schotel

    Koude schotel

    10keer bewaard
    3uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke koude schotel oftewel huzarensalade... als basisonderdeel van 'n buffet. Vandaag geleerd van iemand die ik ken...mocht meehelpen.

    Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 kg aardappelen
    • 500 gr soepvlees of varkenspoulet (gaargekookt)
    • 2 kleine potten zilveruitjes
    • 2 kleine potten augurkjes
    • 3 kleine uien
    • 1 snufje zout & Peper
    • 2 á 3 potten mayonaise

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur 

    1. Schil de aardappels, spoel ze af en zet met zout en water op.
    2. In 20 á 25 minuten gaar koken.
    3. Laten afkoelen.
    4. Zilveruitjes doormidden snijden, augurkjes fijnsnijden, niet te fijn maar ook niet te grof.
    5. De afgekoelde aardappelen in blokjes snijden.
    6. De uien pellen en fijn snijden.
    7. Het vlees in kleine blokjes snijden.
    8. De blokjes aardappel, fijngesneden uitjes, uien, augurkjes en 't vlees voorzichtig door elkaar scheppen.
    9. Voldoende mayonaise en wat zout en peper erdoorheen mengen.
    10. Zorg dat de mayonaise er goed doorheen gemengd is.

    Tip

    Voor 'n goedkope variatie , kun je 't vlees vervangen door 'n blik boterhamworst. Ook kun je eventueel , blik of pot uitgelekte wortelen en erwten toevoegen.

    Tip

    Serveren met asperges opgerold in gekookte ham , gevulde eieren , tomaatjes gevuld met garnalen of zalmsalade , ananas , cocktailworstjes en wat blaadjes sla.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren