Pesto perfecto

    Pesto perfecto

    5keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Van pestosaus bestaan misschien wel honderden varianten. Dit is mijn interpretatie van dit klassieke gerecht. Ik gebruik wat meer basilicum en wat minder kaas dan in de meeste versies van dit recept. Dit recept is voor 100 gram saus (of 2 personen). De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_pesto.php

    kokenmetdorus Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 ml vers basilicumblad (ik gebruik een maatbeker waarin ik de blaadjes los laat vallen zonder ze aan te drukken)
    • 2 tenen knoflook
    • 4 eetlepels parmezaanse kaas en/of pecorino (ongeveer 20 gram)
    • 2,5 pijnboompitten (ongeveer 20 gram)
    • 3-4 eetlepels goede olijfolie
    • naar smaak peper
    • naar smaak zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Was de basilicum en droog deze in een sla-centrifuge(VOORBEREIDING).
    2. Snijd de knoflook in grove stukken (VOORBEREIDING).
    3. Rooster de pijnboompitten in een pan met weinig olie tot ze lichtbruin kleuren (VOORBEREIDING).
    4. Rasp de kaas (VOORBEREIDING).
    5. Stop de basilicum, de knoflook, de kaas en 3 eetlepels olijfolie in een food processor en maal deze ingrediënten tot een dikke puree.
    6. Voeg de pijnboompitten toe en maal het mengsel nog een keer. Maal de pijnboompitten niet te fijn.
    7. Voeg peper, zout en olijfolie naar smaak toe.

    Serveersuggestie

    Meng het met pasta of door Italiaanse soepen. Je kunt het ook als broodbeleg gebruiken.

    Tip

    Gebruik goede ingrediënten, dus geen voorverpakte zakjes Parmezaanse kaas bij de supermarkt, maar verse kaas bij de kaasboer.

    Tip

    Als je de pesto door pasta mengt heb je meer zout nodig dan bij gebruik als broodbeleg.

    Bekijk dit op mijn blog

    Klik op de link voor videorecept

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MamaKenya
    van
    0

    Dank je wel! Heerlijk en makkelijk! Ik heb een beetje Fairtrade Zeezout groene kruiden mix erbij gedaan (in een molentje bij de Albert Heijn verkrijgbaar). Maakt dit en veel andere gerechten helemaal af. - 27 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren