Knoflook-aardappels

    Knoflook-aardappels

    10keer bewaard
    1uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk gerecht van aardappels uit de oven, gebakken met knoflook, peterselie en olijfolie. Door mij zelf al meerdere malen gemaakt.

    johnharing Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote aardappels (+/- 250gr)
    • 2 tenen knoflook
    • 100 ml olijfolie
    • 2 eetlepels peterselie
    • snufje zout en peper (naar smaak toevoegen)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
    2. Knoflook persen en mengen met de peterselie en de olijfolie en de eventuele zout en peper.
    3. Aardappels wassen en insnijden op ongeveer 5 mm van elkaar, tot een ongeveer 1 cm van de onderkant. Olie in de inkepingen smeren, even laten intrekken.
    4. De aardappels in een ovenschaal leggen en 35-40 min in de voorverwarmde oven bakken. Dan nogmaals insmeren met de olie. Aardappels weer de oven in tot ze mooi gaar zijn.
    5. Als je meerdere malen insmeert met de olie wordt het wat sterker van smaak. ik zelf doe het meestal om de 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren