Pâte brisée (zanddeeg) voor zoete taarten

    Pâte brisée (zanddeeg) voor zoete taarten

    18keer bewaard
    10min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Het voordeel van zelfgemaakt taartdeeg is dat je het naar smaak kunt aanpassen. Bruine suiker in plaats van witte, vanillesuiker, een beetje citroenschil of sinaasappelrasp. Handig om een persoonlijke draai te geven aan het deeg.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 300 gr bloem
    • 100 gr (fijne) kristalsuiker
    • 125 gr boter
    • snufje zout
    • 1 eidooier
    • 10 cl water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng in een keukenmachine of grote kom de bloem, suiker, zout en boter. Mix of kneed met de hand tot het mengsel fijn verkruimeld is. Voeg de eidooier en water toe en kneed het deeg tot een gladde bal. Omwikkel met plastic huishoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    11

    Hoe lang moet hij in de oven .staat er niet bij - 23 jun 2014

    marja593
    van
    3

    Het fijne aan dit recept is dat je het aan je eigen smaak kunt aanpassen! En een zandtaartbodem is altijd heerlijk! Bedankt voor het recept! Fijne dag verder, groetjes. :-) - 13 mei 2013

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 20 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren