Italiaanse maaltijdsoep met pesto

    Italiaanse maaltijdsoep met pesto

    7keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke vegetarische maaltijdsoep die eenvoudig te bereiden is. Ik gebruik in dit recept ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn in ons land. De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_maaltijdsoep_pesto.php

    kokenmetdorus Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 150 gram wortel
    • 150 gram sperziebonen
    • 2 aardappels
    • 1 prei
    • 100 gram spruiten
    • 140 gram volkoren pasta ongekookt (bijvoorbeeld penne of macaroni)
    • 1 liter groentebouillon
    • 100 gram pesto (kopen of zelf maken, zie mijn recept voor pesto perfecto)
    • 25 gram Parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels olijfolie
    • naar smaak peper
    • naar smaak zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 15min rusten  ›  Klaar in:40min 

    1. Was en snijd de groenten (VOORBEREIDING) - wortel in plakjes of blokjes - prei in plakjes - boontjes door midden breken - aardappelen in blokjes - spruitjes in de lengte doormidden
    2. Rasp de kaas (VOORBEREIDING)
    3. Bak de groenten aan in de olijfolie, zodat deze licht karamelliseren (ongeveer 4 minuten). Laat ze echter niet verbranden.
    4. Voeg de bouillon en de pasta toe en laat aan de kook komen.
    5. Laat de soep 5 minuten koken.
    6. Voeg de pesto toe en verhit de soep nog 1 keer tot het kookpunt
    7. Haal de soep van het vuur af en laat deze nog 15 minuten door garen met gesloten deksel. Serveer direct.

    Serveersuggestie

    Serveer met stokbrood en Parmezaanse kaas. Eventueel kan je er hartig broodbeleg bij serveren.

    Andere ingrediënten

    Met de groenten kan je eindeloos variëren: groene kool, savooiekool, knolgewassen, ui, etc. Je kunt er ook groenterestjes in kwijt. Als deze al gekookt zijn voeg ze dan gelijktijdig met de pesto toe.

    Bekijk dit op mijn blog

    Klik op de link voor videorecept

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren