Mijn knoflook aardappeltjes uit de oven

    Mijn knoflook aardappeltjes uit de oven

    2keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn versie van aardappeltjes met knoflook uit de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 grote aardappelen
    • olijfolie
    • 1 bol knoflook
    • kruiden: peper, zout, kerrie, paprika

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kook de aardappels in ruim kokend water kort voor, zodat ze half gaar zijn. In stukjes snijden en in een ovenschaal doen met een flinke scheut olijfolie.
    2. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden C.
    3. Bol knoflook pellen en klaar leggen. Meng de kruiden in een schaaltje, bv paprika, kerrie, peper (mag ook verse zijn), patat kruiden, het ligt er een beetje aan hoe pittig je het wilt hebben.
    4. Verspreid de kruiden over de aardappels en bak dan ongeveer een half uurtje in de voorverwarmde oven. Doe na ongeveer 20 minuten pas de knoflook erbij, anders zal deze bitter worden.
    5. Lekker met een biefstukje en sla.

    Tip

    als je van echt heet houdt, doe er dan een verse peper in.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren