Ovenschotel met hutspot

    Ovenschotel met hutspot

    8keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een ovenschotel van gehakt met paprika en courgette, afgedekt met een laag stamppot wortels en aardappelen.

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr winterwortels, geschild en in stukjes
    • 1 kilo kruimige aardappels, geschild
    • 75 gr boter
    • 500 gr rundergehakt
    • 1 blikje (70 gr) tomatenpuree
    • 1 rode paprika, in blokjes
    • 1 courgette, in blokjes
    • 150 ml melk
    • peper, zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de aardappels met de helft van de wortels in een pan met ruim water en een klein beetje zout. Kook in ongeveer 20 minuten gaar.
    2. Verhit ondertussen in een wok (met deksel) 25 gram boter op middelhoog vuur en bak hierin het gehakt rul en bruin (ongeveer 8 minuten). Voeg de tomatenpuree, de rest van de wortels, paprika en courgette toe, breng op smaak met peper en zout, roer om en doe het deksel op de pan. Zet het vuur lager en laat in 10 minuten gaar koken.
    3. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
    4. Verwarm de melk met de resterende boter (50 gram) in een pannetje op laag vuur. Giet de aardappels met de wortels af. Giet de warme melk met boter bij de aardappels en stamp goed door elkaar tot een mooie puree. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Verspreid het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hierover de stamppot. Zet de ovenschotel in de oven en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren