Arroz de marisco (stoofschotel met vis, Portugees)

    Arroz de marisco (stoofschotel met vis, Portugees)

    10keer bewaard
    2uur15min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke stoofschotel van vis en schaaldieren.

    rilana Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 50 gr margarine
    • 500 gr kokkels/mosselen
    • 3 tenen knoflook (grote)
    • 2 middelgrote uien
    • halve gele of rode paprika
    • 4 a 5 bouillon blokken vis en schaaldieren (of bouillon zelf maken)
    • 1 dl witte wijn
    • 400 gr surinaamse rijst
    • 5 grote tomaten in blokjes
    • 200 gr kabeljauw filets
    • 270 gr st jacobsschelpen
    • bosje verse koriander (klein)
    • 200 gr garnalen
    • snuf peper evt chilli peper
    • 4 maggi blokken
    • 1 lt water
    • 200 gr diepvries st jacobsschelpen
    • 200 gr diepvries gemengde zeevruchten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Extra tijd: 5min rusten  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Reinig en spoel de kokkels/mosselen. Bak de gesnipperde knoflook, uien en paprika in olijfolie en margarine.
    2. Voeg de bouillon blokken,maggie blokken water en wijn toe. Breng dit aan de kook. Voeg de rijst toe en laat koken gedurende 12 minuten, blijf kijken naar je gerecht en roer zonodig door. evt vocht bij doen; de saus moet ruim aanwezig zijn in dit gerecht, het mag dus geen droge pap worden. Voeg de tomatenblokjes en alle vis en diepvriesvis toe.
    3. voeg de koriander toe laat laat het geheel zo'n 30 min stoven. Haal van het vuur en garneer met wat garnalen. Laat met deksel op de pan nog even rusten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    rilana
    van
    0

    - 11 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren