rabanadas met port ( Portugese wentelteefjes )

    rabanadas met port ( Portugese wentelteefjes )

    6keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk zoet nagerecht!

    rilana Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 2 a 3 stokbroden
    • 400 ml melk
    • 4 geklopte eieren
    • scheutje olie
    • eetlepel kaneel
    • eetlepel suiker
    • 300 ml water
    • half koffiekopje port
    • 2 stuks sinaasappel of citroenschilletjes
    • 500 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snijd de stokbroden in plakken van ongeveer een vinger dik. Meng de melk,de eieren, de eetlepel kaneel en de eetlepel suiker. Leg de plakjes in een ovenschaal giet het melk/eiermengsel in de schaal zodat de broodjes goed vochtig zijn. Laat ze zeker 5 tot 10 in het mengels zitten.
    2. Bak ze in hete olie bruin aan 2 kanten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    3. Stroop. Meng 500gr suiker en 300ml water met de sinaasappelschil. laat het koken voor ongeveer 5 minuten. Voeg de port, breng weer 5 min aan de kook en haal van het vuur.
    4. Zodra de rabanadas helemaal zijn afgekoeld leg ze in in diepe schaal. Giet de warme siroop naar behoeve eroverheen. De rabanadas moeten helemaal doordrenkt zijn geweest met het melk/eiermengsel en daarna met de siroop, omdat als je ze opeet je geen stukjes brood mag herkennen. Tip: hoelanger de siroop ingetrokken is...hoe lekkerder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    rilana
    van
    0

    - 13 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren