Cake pops

    Cake pops

    34keer bewaard
    1uur15min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een trend in Amerika en Engeland, deze cake pops, of ook wel cake lolly's. Je kunt elke cake gebruiken die je wilt, gekocht in de winkel of zelfgebakken. En qua versiering kun je je creativiteit hier echt in kwijt! Oefening baart kunst. Hier een basis recept voor cake pops.

    koekje Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 400 gr cake (gebakken en afgekoeld)
    • paar eetlepels mascarpone
    • 100 gr chocola (wit, melk of puur)
    • 8 lollystokjes
    • cakeversiersels (balletjes, strooisel, chocola etc)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verkruimel de cake in een schaal. Dit kan met de hand, maar je kunt er ook een keukenmachine voor gebruiken.
    2. Voeg net genoeg mascarpone toe aan de cakekruimels totdat het kneedbaar is.
    3. Vorm 8 balletjes van het cakemengsel. Leg ze op een bakplaat bekleed met plastic huishoudfolie of bakpapier en zet ze 30 minuten in de koelkast of vriezer. Zo worden ze wat steviger en houden ze hun vorm.
    4. Zet de decoratie benodigdheden klaar. Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron (met 30 sec intervallen, steeds goed doorroeren).
    5. Steek een houten prikker of lollystokje in een cakeballetje en dip door de gesmolten chocolade. Je moet dit misschien twee keer doen om een goede dekkende laag te krijgen. Decoreer ze meteen met strooisels o.i.d zolang de chocola nog zacht is.
    6. Zet ze met het stokje naar beneden in een smal glas en laat de chocola uitharden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    3

    Makkelijk, precies wat ik zocht - 14 feb 2012

    allrecipes
    1

    @CandyCupcake: Gebruik voor het maken van de cake bijvoorbeeld dit recept, http://allrecipes.nl/recept/10918/gewone-cake.aspx. Succes! - 18 nov 2013

    0

    Ik bak mijn cakepops zo'n 10 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven. Ik maak de vulling trouwens van cake die ik doop in witte of pure chocolade. Zo doe ik dat: http://www.artyfartyfarm.com/?page=maak-zelf-cakepops - 16 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren