Brownie cake pops

    Brownie cake pops

    3keer bewaard
    3uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze cake lolly's van brownies zijn heerlijk rijk van smaak. Eerst bak je de brownies en dan vorm je er balletjes van en dip je ze in chocola. Je kunt ze decoreren zoals je zelf wil! Leuk om weg te geven of voor kinderfeestjes (zonder de Grand Marnier).

    Ingrediënten
    Opbrengst: 40 lolly's

    • 110 gr boter
    • 55 gr chocolade om mee te koken, in kleine stukjes gehakt
    • 200 gr suiker
    • 100 gr bloem
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 eetlepel Grand Marnier (optioneel)
    • 1/4 theelepel zout
    • 60 gr boter
    • 25 gr chocolade om mee te koken, in kleine stukjes gehakt
    • 1 eetlepel Grand Marnier (optioneel)
    • 60 gr poedersuiker
    • Om af te maken
    • 40 houten lollystokjes
    • 300 gr pure chocola, fijngehakt
    • Optioneel
    • gehakte nootjes
    • gesmolten witte chocola
    • bakstrooisel
    • chocolade schaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een vierkant bakblik van 20 cm in.
    2. Doe 110 gr boter en 20 gr suiker in een magnetronbestendige schaal. Zet 1 minuut op de hoge stand in de magnetron tot de boter is gesmolten.
    3. Haal de kom uit de magnetron en roer 55 gram chocolade erdoor. Roer door tot het gesmolten is. Roer de eieren erdoor en mix goed. Voeg bloem, vanille en zout toe en mix weer.
    4. Schenk het mengsel in de ingevette bakvorm en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
    5. Smelt de 60 gr resterende boter in een kom in de magnetron. Voeg 25 gr chocolade toe en roer door tot de chocola is gesmolten. Voeg Grand Marnier en poedersuiker toe en roer door.
    6. Verkruimel de afgekoelde brownie door dit mengsen. Meng alles goed door. Vorm balletjes van het mengsel, ongeveer 2,5 cm in doorsnee, en leg ze dan op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
    7. Zodra de cakeballetjes stevig zijn, prik je de lollystokjes erin.
    8. Smelt de chocola in de magnetron of au bain marie. Dip de brownieballetjes door de chocola.
    9. Eventueel bestrooi je de balletjes nu met versiersels, chocola of nootjes voordat de chocola hard wordt.
    10. Zet de lolly's op een bakplaat met bakpapier om helemaal af te koelen, of steek ze met het stokje in een stuk piepschuim.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren