Bloemkoolsoep met kaas

    Bloemkoolsoep met kaas

    4keer bewaard
    45min


    344 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke soep bestaande uit bloemkool met aardappelen, selderij, wortels, melk en kaas. Lekker op een koude winterdag! Serveer met een knapperig stuk brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 175 ml water
    • 100 gr bloemkool, fijngehakt
    • 150 gr aardappelen, in blokjes
    • 65 gr selderij, fijngehakt
    • 65 gr wortels, in blokjes
    • 4 eetlepels fijngehakte ui
    • 50 gr boter
    • 4 eetlepels bloem
    • 750 ml melk
    • zout en peper naar smaak
    • 115 gr geraspte (jong) belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng in een grote soeppan water, bloemkool, aardappelen, selderij, wortel en ui. Laat 5-10 minuten koken tot de groenten zacht zijn. Zet apart.
    2. Smelt boter in een steelpan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en bak 2 minuten. Haal van het vuur en roer geleidelijk de melk erdoor. Zet weer op het vuur en laat doorkoken tot het mengsel dikker wordt. Roer de groenten (met kookvocht) erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng de kaas door de soep en verwarm tot de kaas is gesmolten. Haal van het vuur en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren