Zoete wild saus

    Zoete wild saus

    1keer bewaard
    7min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een feestelijke saus, gemakkelijk te maken, voor bij wild vlees. Lekker bij het Kerstmenu of tijdens het Wildseizoen.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • Alle jus van het gebakken vlees
    • 1 borrelglaasje rode Port
    • 1/2 flesje kookroom
    • 2 lepels acacia honing
    • Naar behoeven water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:7min 

    1. Wanneer het vlees klaar is om te rusten voor het serveren, de Rode Port in de in de pan achtergebleven jus schenken, onder zachtjes roeren en in laten koken.
    2. Blus af met water, tot er weer een vloeibare substantie in de pan is. Blijf roeren.
    3. Zet de warmtebron op de helft. Niet hoog, niet laag.
    4. Voeg de Acacia Honing langzaam toe en roer het goed door de jus. De jus zal verdikken tot een saus-achtige substantie.
    5. Als laatste de kookroom toevoegen. Wederom goed roeren!Wanneer de saus de voor u juiste dikte heeft het vuur uit zetten.
    6. Serveer de saus in een (luxe) juskom

    Andere ideeën

    In plaats van Acacia Honing kunt u ook Thijm Honing of een ander kruidenhoning gebruiken. Let op dat u een 'hartige' honing gebruikt bij wild, geen zoete bloemenhoning.

    Andere ingrediënten

    Voor een extra 'bite' kunt u paddenstoelen of gehakte walnoten/ongezouten cashewnoten toevoegen en de saus nog een paar minuten door laten koken. LET OP.. met noten is het niet geschikt voor notenvrij dieet!!

    Serveersuggestie

    Lekker bij Hertenbiefstuk, Struisvogelfilet, (Wild-)rollade, Varkenshaas.

    Drankadvies

    Gebruik goedkope Port, het kookt in, dus het is zonde om een hele dure fles aan te schaffen!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren