Chocoladekoekjes met havermout

    Chocoladekoekjes met havermout

    1keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke chocolade-koekjes gemaakt met stukjes chocolade, geraspte melkchocolade en gehakte noten. Havermout wordt tot een fijn poeder gemalen, ter vervanging van een deel van de bloem. Het voegt een mooie textuur toe aan de koekjes.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 375 gr havermout
    • 250 gr zachte boter
    • 150 gr bruine suiker
    • 220 gram basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 375 gr chocolate chips, of chocolade in stukjes gebroken
    • 250 gr witte bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 reep (250 gr) melk chocolade, geraspt
    • 185 gr gehakte noten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Mix de havermout in een blender tot het een fijn poeder is.
    2. In een grote kom doe je de boter en de beide suikers. Voeg de eieren en vanille toe en voeg daarna de bloem, havermout, zout, bakpoeder en baksoda toe.
    3. Roer de chocolate chips, geraspte melkchocolade en de noten erdoor, indien je ze gebruikt.
    4. Rol ze in ballen en plaats ze 5 cm uit elkaar op een bakplaat.
    5. Bak gedurende 10 minuten op 180 ° C / gasoven stand 4.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren