Ovenschotel van gekookte rijst en groenten

    Ovenschotel van gekookte rijst en groenten

    3keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze gebakken rijst is een geweldige manier om restjes rijst en gekookte groenten op te maken. Gebruik bijvoorbeeld een koffiemok voor het afmeten, en blijf hetzelfde kopje gebruiken voor alle andere ingrediënten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 kopjes gekookte rijst
    • 1 kopje gekookte broccoli in kleine stukjes gesneden
    • 1 kopje gekookte bloemkool, in kleine stukjes gesneden
    • 1/2 kopje gekookte worteltjes, in kleine blokjes gesneden
    • 1/2 kopje in blokjes gesneden mozzarella kaas
    • 1/2 kopje ingeblikte champignons
    • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
    • boter om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Vet een ovenschaal in met boter en zet apart.
    3. Meng in een grote kom, de rijst, groenten, mozzarella en champignons.
    4. Giet het rijst mengsel in de ingevette schotel en bestrooi met parmezaanse kaas.
    5. Bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren