Groenten uit de oven

    (4)

    Een eenvoudig, kleurrijk bijgerecht voor bij elke maaltijd. Gebruik seizoensgebonden groenten. Meestal gebruik ik aardappelen, pastinaken, wortelen, rode ui, rode paprika, hele teentjes knoflook en cherry tomaten. Met Kerstmis, voeg ik spruitjes toe.

    Ita

    Zuid-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 aardappels, geschild en in vieren gesneden
    • 1 of 2 grote pastinaken, geschild en in stukken gesneden
    • 2 wortels, geschild en in grote stukken
    • 1 rood pepertje, gesneden
    • 10 of 12 spruitjes, gehalveerd
    • 4 -5 tenen knoflook
    • 1/2 rode ui, in dikke ringen gesneden
    • 4 eetlepels olijfolie
    • snufje zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Doe de voorbereide groenten met olijfolie in een zware ovenschaal. Breng op smaak met zeezout.
    3. Rooster 45 minuten in de oven, roer ze door elkaar na 30 minuten, tot ze goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Bekijk alle 1 collecties