Koulourakia (traditionele Griekse boterkoekjes)

    Koulourakia (traditionele Griekse boterkoekjes)

    7keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Traditionele Griekse koekjes, meestal gemaakt met Pasen. Koulourakia staan ​​bekend om hun sesamzaadjes en onderscheidende ring vorm. Ze worden vaak bij de koffie geserveerd in de ochtend of bij de thee in de middag.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 80 koulourakia

    • 350 gr ongezouten boter
    • 250 gr basterdsuiker
    • 4 eieren, apart te gebruiken
    • 2 eetlepels sinaasappelsap
    • 2 eetlepels vanille-extract
    • 3/4 theelepel baksoda
    • 1 1/2 theelepels bakpoeder
    • 650 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Klop de boter romig in een grote mengkom. Voeg suiker toe en mix nog 5 minuten.
    2. Voeg twee eieren toe en mix tot het goed gemengd is.
    3. Voeg het sinaasappelsap en vanille-extract toe.
    4. In een grote kom meng je bakpoeder en baksoda met ongeveer 125 gr bloem en roer dit langzaam door het boter mengsel. Voeg geleidelijk de rest van de bloem toe.
    5. Rol de stukjes deeg uit in lange slangetjes. Vouw door de helft en draai. Leg de koulourakia op een ingevette bakplaat.
    6. Klop de resterende 2 eieren in een kleine kom. Bestrijk de koulourakia op de bakplaat met het ei en bak in de oven gedurende 25 minuten op 180 ° C / gasoven stand 4 tot ze licht goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren