Frisse pompoensoep

    Frisse pompoensoep

    5keer bewaard
    40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze pompoensoep vindt iedereen lekker. Ik heb ooit een keer de appel eruit gelaten en je kon vertellen dat er iets ontbrak, maar niet wat. Het kan gemakkelijk worden ingevroren om later te serveren. Je kunt gebruik maken van groentebouillon als je een vegetarische soep wilt maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pompoen
    • 1 grote ui
    • 2 aardappelen
    • 1 Granny Smith appel
    • kippenbouillon, genoeg om de groenten mee te bedekken
    • 1 klein bakje crème fraîche of zure room
    • verse koriander of peterselie om te garneren
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Pel en snipper de pompoen, aardappelen, uien en appel in relatief gelijke blokjes. Doe in een pan, en bedek met de kippenbouillon. Breng aan de kook en kook tot alle groenten zacht zijn.
    2. Doe in een blender of gebruik een staafmixer om de soep tot een gladde massa te pureren. Doe terug in de pan, en verwarm en voeg de helft van de room toe.
    3. Serveer met wat room, een koriander takje of gehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ga het volgende week zelf proberen - 29 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren