Aardappelpuree in de slow cooker

    Aardappelpuree in de slow cooker

    8keer bewaard
    3uur20min


    1316 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt bijgerechten ook makkelijk in de slowcooker maken. Je kunt ook crème fraîche gebruiken in plaats van zure room.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2,25 kg rode aardappelen, in stukken gesneden
    • 1 eetlepel gehakte knoflook, of naar smaak
    • 3 kippenbouillon blokjes
    • 225 ml zure room
    • 225 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 110 gr boter
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. In een grote pan met licht gezouten kokend water, kook je de aardappelen, knoflook en bouillonblokjes tot de aardappelen gaar zijn, maar nog stevig, ongeveer 15 minuten. Giet af, bewaar het water. Pureer de aardappelen met zure room en roomkaas in een kom, voeg het kook water toe als dat nodig is om de gewenste consistentie te bereiken.
    2. Doe het in de slow cooker, zet de deksel erop en zet op 'Laag' gedurende 2 tot 3 uur. Net voor het serveren, roer je er boter door en breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren