Venetiaanse kip

    Venetiaanse kip

    14keer bewaard
    1uur5min


    80 personen hebben dit gemaakt

    Een kipgerecht uit Venetië en een gondeltochtje waard. Serveren met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 hele kip, in stukken
    • bloem om te bestrooien
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 stengel selderie, in stukjes
    • 125 ml droge witte wijn
    • 3 grote tomaten, geschild, zaad verwijderd en in stukjes
    • 1/4 theelepel gedroogde oregano
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eetlepels balsamico
    • 100 gr verse champignons, in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Bestrooi de kip licht met bloem. Verhit de olie op een middelhoog vuur. De kip kort aanbraden en omdraaien zodat de stukken gelijkmatig bruin zijn. Ui en selderie toevoegen en 1-2 minuten doorbakken. Wijn en tomaat erdoor roeren. Op smaak brengen met oregano, zout en peper.
    2. Afdekken, vuur laag zetten en 30 minuten zacht laten sudderen. De stukken kip eenmaal omdraaien.
    3. Balsamico en champignons toevoegen en 5-10 minuten verder koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren