Aardbeien-rabarber gelei

    Aardbeien-rabarber gelei

    2keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Wanneer rabarber in het seizoen is, zijn deze lichte en fruitige gelei toetjes een mooie manier om een ​​maaltijd te eindigen. Maak in individuele glaasjes voor een mooie presentatie, en versier de bovenkant met slagroom. Als rabarber niet in het seizoen is, gebruik dan uit blik of zelfs een rabarber compote.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr rabarber, in plakjes van 1 cm
    • 75 gr suiker
    • 225 ml water
    • 1 pakje jelly aardbeien pudding/gelei
    • slagroom, om mee te serveren
    • 6 verse aardbeien, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe rabarber en de suiker in een grote pan. Roer het water erdoor.
    2. Kook op middelhoog vuur totdat het mengsel aan de kook komt, onder voortdurend roeren, laat nog 2 minuten koken. Haal van het vuur. Voeg poedergelei toe, en roer tot het volledig is opgelost. Verdeel gelijkmatig over 6 dessert glazen.
    3. Zet de gelei gedurende 3 uur in de koelkast of tot hij stevig is. Als je klaar bent om te serveren, versier je elk glas met een lepel slagroom. Tot slot, bedek je elk met een aardbei.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren