Amandel-chocolade pavlova

    Amandel-chocolade pavlova

    1keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer indrukwekkende kijk op de klassieke pavlova, maar toch makkelijk te maken met zeer eenvoudige ingrediënten. Dit is een heerlijk dessert voor een etentje. De gemalen amandelen in de meringue geven het een aangename textuur en smaak. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • het wit van 4 grote eieren
    • 190 gr poedersuiker
    • 85 gr gemalen amandelen
    • 400 gr melkchocolade
    • 2 theelepels oploskoffie
    • 125 ml slagroom
    • 125 ml slagroom
    • aardbeien en kersen om te versieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Om de meringue te maken: Mix het eiwit met poedersuiker. Klop tot het pluizig is met een elektrische mixer. Roer de gemalen amandelen door het mengsel.
    2. Verspreid op de bakplaat en verdeel het in 3 cirkels van dezelfde grootte. (Dit is om de meringue lagen te maken.)
    3. Bak in de oven gedurende 25 minuten bij 120 C / gasoven stand 1/2.
    4. Om de chocoladevullingen te maken: Smelt de chocolade, 125 ml room en de oploskoffie in een steelpan op laag vuur en kook heel langzaam tot het dik is. (Je kan dit ook au bain marie doen.) Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
    5. Voor tussen de lagen en om te versieren: Klop 125 ml slagroom met een elektrische mixer tot een dikke massa.
    6. Plaats de eerste gekoelde meringue cirkel op een bord, besmeer met de slagroom, gevolgd door een scheutje van de chocolade mix erover.
    7. Herhaal het proces door de tweede meringue cirkel erop te plaatsen, en deze te bedekken met de room en chocolade.
    8. Zet de laatste meringue cirkel erop, besmeer met het laatste beetje room en dan chocolade.
    9. Leg een handvol kersen en aardbeien eromheen ter decoratie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren