Verse kersencrumble

    Verse kersencrumble

    14keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze kersencrumble is het lekkerste als je hem direct warm uit de oven serveert met een bolletje ijs erbij. Voor dit recept kun je zowel verse, diepvries of kersen uit blik gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 625 gr zure kersen (morello), ontpit
    • 300 gr suiker
    • 4 eetlepels bloem

    • 200 gr bloem
    • 80 gr havermoutvlokken
    • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 225 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. In een grote kom kersen, 300 gr rietsuiker en 4 eetlepels bloem mengen. In een bakvorm van 22x33 cm gieten. In een middelgrote kom resterende bloem, havermout en basterdsuiker mengen en met boter tot een kruimeldeeg kneden. Over de kersen strooien.
    3. 45-50 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    het was erg lekker. vooral net uit de oven en met vanillie ijs. ik heb wel de kersen vervangen voor franboosen - 15 jun 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren