Komkommer-bakjes gevuld met dadels en roomkaas met parmaham.

    Komkommer-bakjes gevuld met dadels en roomkaas met parmaham.

    4keer bewaard
    12min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk amuse bouche voorgerechtje van komkommer met roomkaas, parmaham en dadels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 komkommer
    • 5 eetlepels roomkaas
    • 4 dadels fijngehakt
    • 4 plakjes parma ham
    • peper en zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:12min 

    1. Begin met het snijden van 4 gelijke rondjes komkommer van ongeveer 2 cm dik. Haal voorzichtig wat vruchtvlees eruit om een bakje te maken.
    2. In een kom meng je de kaas, de dadels en peper en zout naar smaak. Verdeel de vulling gelijkmatig over de komkommer bakjes. Dek af en zet in de koelkast.
    3. Voordat je gaat serveren, rol je elk plakje ham sierlijk op en bak ze in wat olijfolie knapperig. Garneer elk komkommer bakje met de ham.

    Menu

    Serveer dit gerecht samen met de andere 3 amuse bouche gerechtjes die ik op deze site heb geplaatst, op 1 bord: koude erwten-muntsoep, crostini's met witte bonen en basilicum en kokos-garnalen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren