Koude erwten-muntsoep als amuse

    Koude erwten-muntsoep als amuse

    10keer bewaard
    1uur20min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Amuse bouche is afgeleid van de Franse betekenis 'vermaak voor de mond'. Hier volgt een een heerlijk voorgerechtje: een koude erwtensoep met munt. Combineer met de andere amuse bouches die ik op deze site hebt geplaatst voor een prachtig voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 kleine ui, fijn gesneden
    • 450 gr diepvries erwten
    • 1 eetlepel boter
    • 2,5 kopjes kippenbouillon
    • handvol verse munt, gehakt
    • 1/2 kopje slagroom
    • snufje zeezout
    • snufje gemalen witte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit de boter in een pan en bak de ui tot ze zacht zijn. Doe de erwten erbij en voeg de kippenbouillon toe. Laat zonder deksel sudderen tot de erwten gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg dan de munt toe en haal de pan van het vuur.
    2. Giet de soep in een blender en pureer tot een gladde massa. Giet door een zeef en gooi wat in de zeef achterblijft weg. Tenslotte voeg je de room toe en roer je goed.
    3. Giet het mengsel in 4 kleine borrelglaasjes, dek af en zet koel weg tot je klaar bent om te serveren. Eventuele resterende soep is lekker verwarmd op een laag vuur of kan ook koud worden gegeten.

    Menu

    Serveer dit gerecht samen met de andere 3 amuse bouche gerechtjes die ik op deze site heb geplaatst, op 1 bord: komkommer-bakjes met dadels, roomkaas en parmaham, crostini's met witte bonen en basilicum en kokos-garnalen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren