Arroz de Braga

    Arroz de Braga

    4keer bewaard
    1uur50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gerecht uit Portugal, rijst wordt gekookt met worst, kip en kool.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1/2 kg kippendijen en drumsticks in stukken gesneden
    • 200 gr gesneden ham
    • 2 gerookte varkensworst, in plakjes
    • 2 verse varkensvlees worstjes, zonder velletje en gesneden
    • 4 gehakte tomaten
    • 3 kopjes rijst, gewassen en uitgelekt
    • 1/2 kopje gehakte groene uien en peterselie
    • 2 theelepels zout
    • 1 gehakte rode peper
    • 2 kippenbouillon blokjes
    • 1,4 liter water
    • 3 vellen gesneden kool
    • beetje olijfolie van goede kwaliteit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. In een pan op middelhoog vuur, bak je de ui en de kip in de olie. Voeg de ham en beide worsten toe en bak goudbruin.
    2. Voeg de tomaten, rijst, groene uien en peterselie, zout en peper toe.
    3. Voeg de kippenbouillon opgelost in 1,4 liter water toe en laat 15 minuten sudderen op een laag vuur met de deksel half op de pan.
    4. Voeg de de kool toe en kook gedurende 15 minuten of tot de rijst gaar is en het water is geabsorbeerd. Serveer besprenkeld met olijfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren