Aubergine en tomatenchutney

    Aubergine en tomatenchutney

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een ​​stevige chutney, makkelijk te maken met aubergines en tomaten. Serveer op kamertemperatuur. Ik heb het geserveerd met gegrilde kip en ook wel door de pasta geroerd. Zeer veelzijdig. Dit is genoeg voor 4 personen als bijgerecht of voor 2 personen als je het door de pasta doet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 1/2 aubergine, in blokjes gesneden
    • 1 grote rijpe tomaat, in blokjes gesneden
    • peper en zout naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kruidnagel knoflook, geperst of fijngehakt
    • 2 afgestreken eetlepels rode wijnazijn
    • 1 volle eetlepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een steelpan. Voeg de ui toe en bak op matig vuur een paar minuten. Voeg de aubergine toe en bak nog eens 5 minuten.
    2. Voeg de knoflook, tomaten, azijn, peper, zout en suiker toe. Roer goed. Mogelijk moet je de azijn / suiker aanpassen aan je eigen smaak.
    3. Laat ongeveer 40 minuten sudderen op laag vuur. Haal van het vuur en breng op de kamertemperatuur voor het opdienen. Het is nog beter als het gekoeld is en de volgende dag bij kamertemperatuur geserveerd wordt. Kan een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren