Aussie gehakt rissoles

    Aussie gehakt rissoles

    8keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Traditionele Australische rissoles hier op basis van mijn grootmoeders recept. Gehaktballen en een eenvoudige saus voor een gemakkelijke maaltijd. Makkelijk te verdubbelen en in te vriezen. Ik serveer het meestal met romige puree, maar het is ook lekker met frieten of groenten en salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr mager rundergehakt
    • 1 ui fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 kopje paneermeel (van oud brood - niet gedroogd)
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels ketchup
    • ½ theelepel gedroogde oregano
    • ½ theelepel gedroogde basilicum
    • 1 ei losgeklopt
    • olie voor frituren
    • Voor de saus
    • 2 eetlepels bloem
    • 400 ml kippenbouillon
    • 100 ml witte wijn of extra 100 ml bouillon als je geen wijn wilt gebruiken
    • 1 volle eetlepel tomatenpuree
    • peper naar smaak
    • 1 volle eetlepel gehakte verse peterselie (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een grote kom doe je het gehakt, knoflook, ui, ketchup, kruiden, paneermeel en ei. Met behulp van je handen meng je het goed samen.
    2. Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties en vorm er een ronde rissole van en plet ze een beetje. Leg op een bord, dek af en zet koel weg tot je klaar bent om ze te bakken.
    3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op een matig tot laag vuur tot ze gaar zijn - misschien moet je dit in twee porties doen.
    4. Ondertussen bereid je de saus door de bloem in een mok te doen en beetje bij beetje voeg je de bouillon en wijn toe, goed roeren. (Maak je geen zorgen als er een paar klontjes inzitten want de saus zal worden gezeefd). Voeg de paprika en de tomatenpuree toe, goed mengen en zet apart.
    5. Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze warm. Schenk de saus in de pan, roer met een houten lepel en laat indikken op een laag vuur, ca. 3-5 minuten. Zeef de saus en meng er de peterselie door. Giet over de gehaktballen en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren