Australische kip met abrikoos

    Australische kip met abrikoos

    10keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Stukken kip in een pittige maar ook zoete abrikozensaus. Gebaseerd op een Australische klassieker - serveer met rijst.`

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilet, in stukken gesneden
    • 2 grote uien, gesneden
    • 2 zakjes Franse uiensoep - Cup a Soup
    • 1 blik halve abrikozen op lichte siroop
    • 60 ml droge sherry of witte wijn
    • peper en zout
    • bloem
    • 1/2 eetlepel sojasaus
    • goede scheut sinaasappelsap
    • 60 ml water
    • olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet het blik abrikozen af en pureer de abrikozen in een keukenmachine of blender tot een gladde massa. Giet in een kom en voeg de soep zakjes en sherry toe en meng goed om alles te combineren.
    2. Leg de stukken kip in een grote diepvrieszak of een kom en voeg bloem en peper en zout toe om de kip mee te bedekken.
    3. Verhit een grote gietijzeren pan met wat olie. Bak de uien glazig. Schud de overtollige bloem van de kip en doe in de pan. Bak op een matig tot laag vuur tot de kip een beetje gekleurd is.
    4. Giet de abrikozen mix, sojasaus en sinaasappelsap erover. Roer met een houten lepel en zet het vuur lager. De bloem zal de saus dikker maken, maar wees voorzichtig dat hij niet te dik wordt. Voeg ongeveer 60 ml water toe en meng goed.
    5. Dek af met een deksel en laat 1 uur sudderen. Controleer een paar keer om ervoor te zorgen dat de saus niet verdampt. Indien nodig voeg je meer water toe. Serveer met gekookte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren