Spek en ei taart

    Spek en ei taart

    1keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige taart met spek en ei is goedkoop, lekker en geweldig makkelijk te bereiden. Het hele gezin zal het lekker vinden. Om een goed eimengsel te maken om het deeg mee te bestrijken, voeg je water en een beetje zout toe aan de eierdooier, klop het door elkaar en strijk de bovenkant van de taart ermee in, zo krijg je een mooie goudgele taart.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 vellen kruimeldeeg (of deeg voor hartige taart)
    • 400 gr spek in blokjes
    • 6 grote eieren
    • 1/4 theelepel zout
    • zwarte peper naar smaak
    • 1/2 bosje peterselie
    • 1 eierdooier, losgeklopt
    • 1 eetlepel water
    • extra snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasoven stand 4. Bedek de bodem van een ingevette taartvorm van 20 cm met een vel deeg, duw de zijkanten omhoog. Verdeel het spek over de bodem. Breek de eieren een voor een in een schaal, en leg ze afzonderlijk op het spek. Breng op smaak met zout en peper.
    2. Bedek de schaal met het tweede vel deeg, knijp de randen stevig tegen elkaar, en snijd overtollige randen weg. Prik wat gaatjes in het midden, zodat de stoom kan ontsnappen en bestrijk het met het eierdooier-mengsel.
    3. Zet in de oven, en bak gedurende 30-35 minuten of totdat de taart mooi bruin aan de bovenkant is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren