Bananen kokosnoot roomtaart

    Bananen kokosnoot roomtaart

    2keer bewaard
    7uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met ofwel ananas of banaan of mango is deze taart prachtig en tropisch. Hij is decadent en erg lekker. Als je bent opgegroeid met Gilligan's Island dan wil je vast weten hoe Marianne's kokostaart smaakt!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 vel taartdeeg
    • 4 eetlepels geraspte kokos, licht geroosterd
    • 270 ml kokosmelk light
    • 440 ml melk
    • 4 eierdooiers
    • 100 gr basterdsuiker
    • 4 eetlepels maïzena
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 1 grote banaan, in plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 4uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:7uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Vet een 20 cm ronde, 3 cm diepe taartvorm in.
    2. Doe het deeg in de taartvorm, dek af met bakpapier, vul dan met gedroogde bonen of gebak gewichten. Bak gedurende 15 minuten, verwijder het bakpapier en de bonen en bak nog eens 5 minuten. Laat afkoelen.
    3. Rooster de kokos lichtjes in een kleine droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat afkoelen.
    4. Verwarm de kokosmelk en melk in een pan tot het kookt.
    5. Klop ondertussen de eierdooiers, de helft van de suiker, maïzena en vanille samen in een hittebestendige kom. Roer geleidelijk de warme melk door het mengsel. Doe alles terug in de pan en roer er met een garde in op laag vuur tot het mengsel indikt. Haal van het vuur, dek het oppervlak af met plasticfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Giet in de taartvorm en zet 3 uur afgedekt in de koelkast of totdat hij afgekoeld en opgestijfd is.
    6. Doe de room en de rest van de suiker in een kom en klop met een elektrische mixer tot de room dikker is en zachte pieken heeft.
    7. Snijd de banaan dun en verdeel de plakjes over de vla, bedek met slagroom en bestrooi met de geroosterde kokos. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren