Bananen kruimelcake

    Bananen kruimelcake

    10keer bewaard
    45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Bananen cake gemaakt van een eenvoudig beslag, bananen en een kruimellaag.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 medium cake

    • Voor het beslag
    • 2 eetlepels ongezouten boter op kamertemperatuur
    • 1 ½ kop suiker
    • 4 eieren op kamertemperatuur
    • 1 kopje melk
    • 3 kopjes bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 5 bananen, dun gesneden
    • Voor de kruimellaag
    • 3 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel gemalen kaneel
    • 1 eetlepel boter
    • 1 eierdooier, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Voor het beslag: klop boter, suiker en eieren tot het deeg luchtig en bleek is.
    2. Voeg de melk en de bloem toe en voeg daarna het bakpoeder toe.
    3. Voor de kruimellaag: Meng bloem, suiker, kaneel en boter tot het mengsel kruimelig is.
    4. Voeg het losgeklopte eigeel toe en roer. Indien nodig, voeg je meer bloem totdat het een kruimelige consistentie heeft.
    5. Verwarm de oven voor op 180 º C.
    6. Om de cake te maken: Vet een bakblik in met boter en bestrooi met bloem.
    7. Giet het cakebeslag erin, beleg bovenkant met plakjes banaan en bedek het daarna met de kruimellaag.
    8. Bak ongeveer 30 minuten of totdat een cocktailprikker er schoon uit komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren