Bananen muffins met chocolade stukjes

    Bananen muffins met chocolade stukjes

    11keer bewaard
    22min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Er is geen betere muffin combinatie dan bananen en chocolade. Ik kreeg dit recept van een vrouw die ik ontmoette in een groep. Ze bracht de muffins op een ochtend mee. Mijn smaakpapillen stonden versteld en ik vroeg om het recept. Je kan ze ook goed invriezen en ik geef ze vaak mee aan mijn kinderen als lunch, want ze ontdooien in 20 minuten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • droge ingrediënten
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 100 gr basterdsuiker
    • 170g chocolade stukjes (of een chocoladereep die je zelf in kleine stukjes hebt gehakt)
    • natte ingrediënten
    • 100 gr boter, gesmolten
    • 250 ml melk
    • 1 ei, licht geklopt
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2-3 overrijpe bananen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7. Vet een 12 muffin bakblik in, of bedek met papieren vormpjes.
    2. Meng de droge ingrediënten in een kom.
    3. In een aparte kom, meng je de natte ingrediënten en vervolgens voeg je de droge ingrediënten toe. Meng niet te lang.
    4. Bak 12-15 minuten.
    5. Bestrooi ze met poedersuiker net voor het opdienen (optioneel).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lynn97
    van
    0

    Super lekker recept , enig minpuntje is dat het wat lastig uit het papiertje gaat. - 26 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren