Bananen toffee cake

    Bananen toffee cake

    6keer bewaard
    1uur


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere, warme bananen pudding met warme karamelsaus. Ik vraag altijd rond voor nieuwe recepten - dit was er een van mijn oma die dacht dat ik deze wel verdiende. Hij staat ondersteboven wanneer hij uit de oven komt. Hij is heerlijk geserveerd met room of vla.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Toffee
    • 60 gr boter
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 tot 3 bananen
    • Sponscake mengsel
    • 90 gr boter
    • 90 gr suiker
    • enkele druppels vanille-extract (optioneel)
    • 2 eieren
    • 75 ml melk
    • 185 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Om de toffee te maken: Smelt de boter in een steelpan. Voeg donkerbruine basterdsuiker toe. Roer tot het borrelt en goed gemengd is. Giet het mengsel over de bodem van een ronde taartvorm. Snijd de bananen door de lengte en leg deze op het karamel mengsel.
    2. Voor de sponscake: meng de boter en suiker en vanille en voeg de losgeklopte eieren een voor een toe. Roer de gezeefde bloem afwisselend met de melk erdoor, samen met een snufje zout.
    3. Verspreid de sponscake over de bananen. Bak 40 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ° C / gasoven stand 4. Test met een spies op gaarheid. Laat iets afkoelen, keer dan om op een serveerschaal. Serveer met ijs of vla.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren