Basisgerecht voor aardappelpuree in de slow cooker

    Basisgerecht voor aardappelpuree in de slow cooker

    11keer bewaard
    4uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig gerecht voor in de slow cooker, dus je hoeft er verder niet meer over na te denken. Kies een bloemige aardappel, zoals King Edward, Maris Piper en Desiree.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes
    • 60 ml water
    • 60 gr boter
    • 1 theelepel zout, of naar smaak
    • zwarte peper naar smaak
    • 120 ml melk, of naar behoefte

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Leg de aardappelen, water en boter in een slowcooker. Breng op smaak met zout en peper. Zet de deksel erop, en kook op 'Laag' gedurende 7 uur of 'Hoog' gedurende 4 uur.
    2. Maak er met een stamper puree van, voeg de gewenste hoeveelheid melk toe om een romige consistentie te bereiken. Houd warm op 'Laag' tot het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    ... de aardappelen waren zó lekker romig 'gebakken' dat ik er geen puree meer van gemaakt heb . Voortaan 'kook' ik mijn aardappelen op deze manier. Runnergirl, bedankt voor het recept! - 19 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren